Opettajat

Eepu Sankilampi

Heippa! Olen Eepu, Oulun Yliopistosta vuonna 2011 valmistunut Kasvatustieteen maisteri, luokan- ja musiikinopettaja. Perustin Musiikkikoulu Lentoonin keväällä 2018 ja siitä lähtien olen toiminut päätoimisena musiikkikouluyrittäjänä. Pidän Lentoonilla tällä hetkellä pianotunteja ja tarpeen tullen muutakin toimintaa, kuten muskareita, koulutustilaisuuksia ja esityksiä. Vastaan musiikkikoulumme aikataulusuunnittelusta, tila-asioista, laskutuksesta, markkinoinnista, oppilaskonserttiemme järjestämisestä ja toimin esihenkilönä opettajillemme.

Musiikillinen taustani on monenkirjava. Aloitin pianotunnit 7-vuotiaana, ja klassisen pianon soitto kulki tärkeimpänä harrastuksena aikuisuuteen asti jatkuen musiikkikasvatuksen opinnoissa. Myös vapaan säestyksen taidot tulivat vuosien saatossa opituksi. Musiikkiluokkien ja -lukion teoriaopinnot, kuorot ja muut projektit tukivat ja rikastivat musiikkiharrastusta. Viuluakin soitin kouluvuoteni 3. luokasta eteenpäin. Musiikin aktiivinen kuuntelu ja sen luominen itse on kulkenut mukanani läpi elämäni. Klassisen musiikin tuomasta "nuotteihin kiinni kasvamisesta" olen pyristellyt tietoisesti poispäin aikuiset vuoteni.

Ensimmäiset piano-oppilaani sain jo yliopisto-opiskelujeni alkumetreillä. Erilaisia opetustöitä olen tehnyt monipuolisesti niin luokanopettajana kuin soitonopettajanakin. Musiikkikasvatusta opiskellessani innostuin varhaisiän musiikkikasvatuksesta ja aloin samalla pitää ensimmäisiä omia muskareitani. Omia musiikkiprojekteja on minulle vuosien varrella kertynyt niin erilaisissa soitinkokoonpanoissa kuin esimerkiksi harrastajateatterin musiikintekijänä. Tällä hetkellä toimin aktiivisesti myös yhtyeeni Maailman vahvin pupu laulaja-lauluntekijänä ja keikkailemme ympäri Pohjois-Suomen.

Olen tehnyt oppikirjan pianonsoiton alkeisopetukseen (Pulmun pianopolku, 2021) ja pedagogisen lastenlaulukirjan (Pupun laulukontti, 2023), joita myymme musiikkikoulullamme.

Luotsaan lempeän reippaalla otteellaani oppilaani saavuttamaan uusia taitoja ja elämyksiä musiikkiharrastuksessaan. Osaan kuunnella ja vastata oppilaiden erilaisiin tarpeisiin ja toiveisiin. Opettaminen on minulle sydämen asia.


Emilia Aaltonen (piano)

Hei! Olen Emilia, piano-opettaja Lentoonilla alkaen keväästä 2023. Opiskelen Oulun Yliopistossa musiikkikasvatusta. Pääinstrumenttini on klassinen piano, jonka lisäksi hän olen opiskellut myös musiikin teoriaa ja laulua Huittisten musiikkiopistossa. Myös vapaa säestys on minulla hallussa.

Opettajana olen empaattinen ja kannustava. Pidän tärkeänä, että tunneillaan oppilas voi oppimisen lisäksi viihtyä ja pitää hauskaa musiikin avulla. Luonteeltani olen iloinen ja leikkisä, helposti lähestyttävä. Minun tunneillani ei virheitä tarvitse pelätä, vaan oppimiseen suhtaudutaan ilolla ja avoimin mielin!


Jussi Kaakkolammi (kitara, ukulele)

Moi! Olen Jussi, Musiikkikoulu Lentoonin kitaraope syksystä 2023 lähtien. Olen vahvasti muusikkotaustainen, mutta työskennellyt myös nelisen vuotta musiikin opetuksen parissa musiikkioppilaitoksissa ja yläkouluissa. Oma kotikenttäni on pop/jazzmusiikin rockimpi pääty, mutta vuosien varrella ohjelmistoon on päätynyt kaikenlaista Chopinin ja Panteran välimaastosta.

Oppilaslähtöisyys ja musiikin hahmotuksen opettaminen instrumentin rinnalla on opetuksessani vahvasti läsnä. Tervetuloa tunneille!

Saara Kajula (piano)

Moi! Olen Saara ja aloitan Lentoonin piano-opettajana syksyllä 2023. Opiskelen Oulun Yliopistossa musiikkikasvatusta. Pääinstrumenttini on klassinen piano, jossa olen suorittanut musiikkiopistotason tasosuorituksen. Myös vapaa säestys luonnistuu minulta. Kokemusta minulla on myös bändisoitosta ja erilaisissa tapahtumissa esiintymisistä.

Opettajana olen innostava, empaattinen ja helposti lähestyttävä. Haluan auttaa oppilaitani rakentamaan vahvan osaamispohjan, jossa luovuus pääsee virtaamaan ja oppilas saa itsevarmuutta soittoonsa. Soittamisessa on tärkeintä se, että voi ilmaista itseään ja nauttia tekemisestään. Tunneilleni saa tulla juuri sellaisena kuin on. Tervetuloa tunneilleni!


Rosa Tolra (piano)

Hei! Olen Rosa, aloitin piano-opena Lentoonilla vuoden 2022 alussa. Opiskelen Oulun Yliopistossa musiikkikasvatusta. Pääinstrumenttini on klassinen piano, jossa suoritin musiikkiopistotason tasosuorituksen keväällä 2018. Klassisen pianon lisäksi olen opiskellut vapaata säestystä. Vuosien aikana minulle on kertynyt kokemusta erilaisista musiikkiprojekteista, mm. sooloesiintymisiä, säestämistä laulu-piano -duossa sekä soittamista erilaisissa bändikokoonpanoissa.


Opettajana olen lämmin, lempeä ja kannustava. Minulle soittaminen ei ole vain teknistä taituruutta, vaan se on ennen kaikkea hauskanpitoa, luovuuden vapaaksi päästämistä, tunteiden välittämistä ja uuden oivaltamista. Musisointo on myös loistava keino ilmaista itseä. Tervetuloa tunneilleni!Samu Väisänen (akustinen kitara, sähkökitara, ukulele)

Moi! Olen Samu, Oulun Yliopistosta valmistunut Kasvatustieteen maisteri, musiikinopettaja ja luokanopettaja. Pääinstrumenttini ovat sähkökitara sekä akustinen kitara ja sivuinstrumenttini ukulele. Olen valmistunut myös KAO Konservatoriosta pop&jazz -muusikoksi ja toimin muusikkona eri kokoonpanoissa. Sävellän ja sanoitan musiikkia aktiivisesti opettamisen lisäksi.

Vahvuuteni opettajana ovat rauhallisuus, monipuolisuus sekä instrumentin suvereeni osaaminen. Hallitsen tyylin kuin tyylin ja osaan ohjata niin soittoharrastuksensa aloittavia kuin myös jo pidemmälle ehtineitä soittajia. Tervetuloa tunneille!