Soiton- ja laulunopetus

Yksityistunteja (piano, akustinen / sähkökitara, ukulele, klassinen laulu, pop&jazz -laulu) on tarjolla meillä niin lapsille kuin aikuisillekin. Suosittelemme soiton yksityistuntien aloittamista yleensä noin 6 ikävuodesta alkaen. Toki se, milloin on paras ikä aloittaa tunnit, on aina yksilöllistä ja opetuksessa edetään kullekin oppilaalle sopivaan tahtiin. Pienimmillä oppilailla opetus on leikillisempää ja toiminnallisempaa, mikä on lapsille luontaisinta. 

Oppitunti kestää joko 30 tai 45 minuuttia. Opettelemme tunneilla soittimen teknistä hallintaa ja nuotinlukua, mutta tärkeänä osana opetusta on myös luova soittaminen ja musiikillisen ilmaisutaidon kehittäminen, sekä tietysti soittamisen ilo.

Opetuksen alkaessa suosittelemme yleensä oppikirjan hankkimista itse. Opettaja voi suositella jotain tiettyä kirjaa, kun oppilaan tasoa ja tavoitteita on hieman selvitelty. Oppilas saa lisäksi soitonopettajalta kansion, johon hän voi kerätä monisteena saamiaan nuotteja ja tehtäviä.

Soittotunneilla käydään viikoittain. Sovimme lukukauden alkaessa tietyn ajan viikossa, jolloin oppilas tulee tunnille.  

Syyslukukaudelle ilmoittaudutaan ennakkoon verkkokauppamme kautta osoitteessa holvi.com/shop/lentoon. Tälle syksylle ennakkovaraus ei ole enää voimassa, vaan loput mahdollisten vapaiden paikkojen täyttämiset tehdään sähköpostitse. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Myös kesken lukukauden saattaa aikoja vapautua, joten tunteja voi tiedustella myös pitkin vuotta sähköpostitse. Toimitilamme sijaitsee Ritaharjussa. Eepu opettaa lisäksi myös Oinaansuolla. 

Uusi opettajamme Rosa aloittaa pitämään tunteja lauantaisin (klo 11.30 eteenpäin) syksystä 2021 lähtien, mikäli saa tunneille tarpeeksi oppilaita. Tuntien hinta ja laskutusperiaatteet ovat samat kuin arkipäivien tunneillakin, mutta oppituntien määrä ja aloituspäivä (joiden mukaan lasku määräytyy) selviää, kun ilmoittautuneita on tullut tarvittava vähimmäismäärä. Mitä nopeammin varaat paikkasi, sitä paremmin pääset vaikuttamaan tuntiesi ajankohtaan.

PIANONSOITON LYHYTKURSSI SYKSYLLÄ 2021

Järjestämme pianonsoiton lyhytkurssin neljänä lauantaina; 16.10., 23.10., 6.11. ja 20.11. Kurssin sisältö räätälöidään oppilaan toiveiden mukaisesti: Se voi olla perehdytystä esimerkiksi vapaaseen säestykseen tai voimme käydä läpi oppilaan jotain tiettyä toivekappaletta. Toki voimme myös ehdottaa ohjelmiston kurssille. Tämä kurssi sopii erinomaisesti niille aiemmin pianoa soittaneille, joiden soittoharrastus on vuosien varrella jäänyt, ja jotka haluavat palautella soittotaitoja mieleen.

Kurssiin sisältyy neljä oppituntia á 45 min., ja tarkempi kellonaika (iltapäivä) sovitaan ilmoittautumisen yhteydessä. Opettajana tällä kurssilla toimii Eepu Sankilampi. Ilmoittautuminen ja tiedustelut eepu@musiikkikoululentoon.fi.


Lukukauden loppupuolella järjestämme pieniä oppilassoittajaisia, jossa oppilaat pääsevät esittämään läheisilleen oppimiaan kappaleita ja saavat täten myös hieman esiintymiskokemusta.