Soitonopetus

Taidot haltuun yksityistunneilla

Yksityistunteja (piano, akustinen / sähkökitara, ukulele, pop&jazz -laulu) on tarjolla meillä niin lapsille kuin aikuisillekin. Suosittelemme soiton yksityistuntien aloittamista yleensä noin 6 ikävuodesta alkaen. Toki se, milloin on paras ikä aloittaa tunnit, on aina yksilöllistä. Opetuksessa edetään kullekin oppilaalle sopivaan tahtiin. Pienimmillä oppilailla opetus on leikillisempää ja toiminnallisempaa. Soitonopetuksen aloittaminen on mahdollista myös aikuisena ja varttuneemmallakin iällä. Koskaan ei aloittaminen ole liian myöhäistä!

Oppitunti kestää joko 30 (pienemmät oppilaat, aloittelijat) tai 45 minuuttia (pidemmälle ehtineet, aikuiset). Opettelemme tunneilla soittimen teknistä hallintaa ja nuotinlukua, mutta tärkeänä osana opetusta on myös luova soittaminen ja musiikillisen ilmaisutaidon kehittäminen, sekä tietysti soittamisen ilo.

Opetuksen alkaessa suosittelemme yleensä oppikirjan hankkimista itse. Opettaja voi suositella jotain tiettyä kirjaa, kun oppilaan tasoa ja tavoitteita on hieman selvitelty. Meidän kauttamme voi ostaa omia Pulmun pianopolku -kirjoja, sekä mahdollisesti jotain muitakin nuottikirjoja. Oppilas saa lisäksi soitonopettajalta kansion, johon hän voi kerätä monisteena saamiaan nuotteja ja tehtäviä.

Soittotunneilla käydään viikoittain. Sovimme lukukauden alkaessa tietyn ajan viikossa, jolloin oppilas tulee tunnille.  

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Katso lisätiedot Hinnasto ja ehdot -välilehdeltä. Toimitilamme sijaitsee Ritaharjussa. Eepu opettaa lisäksi myös Oinaansuolla. Lukuvuoden loppupuolella järjestämme oppilassoittajaisia, jossa oppilaat pääsevät esittämään läheisilleen oppimiaan kappaleita ja saavat täten myös esiintymiskokemusta. Osallistuminen soittajaisiin on oppilaillemme aina vapaaehtoista.