Soiton- ja laulunopetus

Yksityistunteja (piano, akustinen / sähkökitara, ukulele, pop&jazz -laulu) on tarjolla meillä niin lapsille kuin aikuisillekin. Suosittelemme soiton yksityistuntien aloittamista yleensä noin 6 ikävuodesta alkaen. Toki se, milloin on paras ikä aloittaa tunnit, on aina yksilöllistä ja opetuksessa edetään kullekin oppilaalle sopivaan tahtiin. Pienimmillä oppilailla opetus on leikillisempää ja toiminnallisempaa, mikä on lapsille luontaisinta. Soitonopetuksen aloittaminen on mahdollista myös aikuisena ja varttuneemmallakin iällä!

Oppitunti kestää joko 30 (pienemmät oppilaat, aloittelijat) tai 45 minuuttia (pidemmälle ehtineet, aikuiset). Opettelemme tunneilla soittimen teknistä hallintaa ja nuotinlukua, mutta tärkeänä osana opetusta on myös luova soittaminen ja musiikillisen ilmaisutaidon kehittäminen, sekä tietysti soittamisen ilo.

Opetuksen alkaessa suosittelemme yleensä oppikirjan hankkimista itse. Opettaja voi suositella jotain tiettyä kirjaa, kun oppilaan tasoa ja tavoitteita on hieman selvitelty. Meidän kauttamme voi ostaa omia Pulmun pianopolku -kirjoja, sekä mahdollisesti jotain muitakin nuottikirjoja. Oppilas saa lisäksi soitonopettajalta kansion, johon hän voi kerätä monisteena saamiaan nuotteja ja tehtäviä.

Soittotunneilla käydään viikoittain. Sovimme lukukauden alkaessa tietyn ajan viikossa, jolloin oppilas tulee tunnille.  

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Katso lisätiedot Hinnasto ja ehdot -välilehdeltä. Toimitilamme sijaitsee Ritaharjussa. Eepu opettaa lisäksi myös Oinaansuolla. 


PIANONSOITON LYHYTKURSSI SYKSYLLÄ 2022

Järjestämme pianonsoiton lyhytkurssin neljänä lauantaina. Päivämäärät tarkentuvat myöhemmin, ja ilmoitamme niistä sitten tässä ja sometileillämme kun ne ovat tiedossa. Kurssin sisältö räätälöidään oppilaan toiveiden mukaisesti: Se voi olla perehdytystä esimerkiksi vapaaseen säestykseen tai voimme käydä läpi oppilaan jotain tiettyä toivekappaletta. Toki voimme myös ehdottaa ohjelmistoa kurssille. Tämä kurssi sopii erinomaisesti niille aiemmin pianoa soittaneille, joiden soittoharrastus on vuosien varrella jäänyt, ja jotka haluavat palautella soittotaitoja mieleen.

Kurssiin sisältyy neljä oppituntia á 45 min., ja tarkempi kellonaika (iltapäivä) sovitaan ilmoittautumisen yhteydessä. Opettajana tällä kurssilla toimii Eepu Sankilampi. Ilmoittautuminen ja tiedustelut eepu@musiikkikoululentoon.fi.


Lukukauden loppupuolella järjestämme oppilassoittajaisia, jossa oppilaat pääsevät esittämään läheisilleen oppimiaan kappaleita ja saavat täten myös hieman esiintymiskokemusta.